Podcastreklam

Podcastreklam_

Podreklam

Hur gör man reklam i
podcasts?

Varje månad lyssnar närmare tre miljoner svenskar på podcasts – lyssnare som enligt färsk statistik är nästan 80% mer benägna att göra ett köp efter att ha hört en annons. Men vad gör podcasts så starkt? Och hur kommer det sig att det skiljer sig från vanlig radioreklam?

Podcast är ett intimt ljudmedium där lyssnaren ofta har fullt fokus på ett samtal mellan personer som lyssnaren redan tycker om. Att placera ert varumärke i det sammanhanget gör att värdarnas trovärdighet spiller över på era produkter eller tjänster, lite som vid influencer marketing. Det är också en fråga om kvalitet framför kvantitet. Poddar är ofta nischade inom olika områden och med rätt mix når du ut till precis den målgrupp ni vill nå. Vi hjälper er med allt från strategi och idé till produktion och lansering av kampanj.

01

Brief

I ett uppstartsmöte lyssnar vi in ert varumärke och försöker förstå syfte, önskemål och eventuella hinder. Det ger oss en samsyn kring vilka vi ska nå, med vilket budskap och vad ni önskar att mottagaren ska känna, tänka eller göra. Har ni redan en idé diskuterar vi den.

02

Strategi

Skjuta brett eller otroligt nischat? Tillsammans hittar vi en, eller en mix av podcasts som är relevanta för att nå er målgrupp. Vi samarbetar med de största nätverken, men kan också hjälpa till att kontakta enskilda poddare för framtida samarbeten.

03

Idé

Utifrån ert önskade budskap tar vi fram ett eller flera kreativa förslag som linjerar med ert varumärke – ofta med koppling till podcastens nisch eller mer generellt. Det är så vi skapar förtroende och bygger relevans hos målgrupperna.

04

Övertyga

Till skillnad från radio har vi redan lyssnarens uppmärksamhet. Därför handlar podcastreklam mer om att övertyga än att överrösta, vilket skapar en värdefull möjlighet för dig som annonsör att på djupet få förklara fördelarna av din produkt eller tjänst.

Kom igång med podcastreklam

Trött på att betala för fel sorts lyssnare? Intresserad av hur ni på ett snabbt sätt kan öka försäljning, varumärkeskännedom eller lansering av en ny produkt? Hör av dig så lyssnar vi in på era behov och föreslår en väg framåt.

 

Kontakta oss

Tröttnat på att läsa eller hittar du inte vad du söker? Ring oss så snackar vi.

0522 – 78 00 18