Podcastreklam

Podcastreklam_

Podreklam

Så, hur skapar man lyckad
ljudkommunikation i podcastmediet?

Närmare tre miljoner svenskar lyssnar på podcast varje månad. Forskning visar att podcast-lyssnare är 76% mer benägna att göra ett köp efter att ha hört en annons. Men inte vilken annons som helst…

Podcast är ett intimt ljudmedium där lyssnaren själv valt att lyssna på ett samtal, oftast mellan personer lyssnaren tycker om. Lyssnaren avbryts sedan av reklam. När ditt företag tar ordet är det viktigt att ha tungan rätt i mun och använda en ljudproduktion där vi siktat mot lyssnarens hjärta för att påverka lyssnarens känslor.  

01

Brief

Det första vi gör är att definiera vilka vi ska nå, med vilket budskap och vilka känslor vi ska väcka hos målgruppen. Eller vad vi ska få målgruppen att tänka eller göra. Eller inte göra.

02

Förnuft och känsla

Dom allra flesta lyssnar på podcast i hörlurar. Till skillnad från radioreklam har vi alltså redan lyssnarens uppmärksamhet och behöver inte jobba för att få den. Därför är det viktigt att prata direkt till lyssnaren.

03

Övertala v.s. Övertyga

Att på ett högljutt skrikit sätt försöka övertala lyssnaren på några sekunder är lönlöst. Istället lägger vi lägga fokus på att övertyga genom att kommunicera kundnyttan eller det bakomliggande behovet till varför dina kunder väljer dig. Ofta med en närvarande och personlig tonalitet.

04

ut till din målgrupp

Eller kanske snarare "nå in". Vi strävar alltid efter att kommunicera på ett sätt som väcker känslor. Nyckeln till en lyckad kampanj är inte att klämma in så mycket information som möjligt. Tvärtom. Less is more. Vi försöker lista ut vad som får din målgrupp att le, börja drömma, bli engagerade, nyfikna eller ta ställning. Då krävs en ljudreklam som berör och sticker ut.

Kom igång med podcastreklam?

Ring, maila, faxa eller flaskposta oss. Vi hjälper dig hela vägen från hej till hejdå – Och det roliga däremellan såsom analys, planering, idé- och manusframtagning, val av speakerröst, sångröst, ljud- och musikläggning, processing och ljudmastring.

 

Kontakta oss

Tröttnat på att läsa eller hittar du inte vad du söker? Ring oss så snackar vi.

0522 – 78 00 18